Jak przechowywać stoły i krzesła w lokalu gastronomicznym?

Jak przechowywać stoły i krzesła w lokalu gastronomicznym?

Nabywając krzesła i stoły do lokalu gastronomicznego zazwyczaj decydujemy się na zakup większej ilości. Najczęściej jest to podyktowane względami praktycznymi – zawsze można dostawić krzesła, jeśli więcej gości odwiedzi nasz lokal.

Ponadto kupuje się stoły i krzesła na zapas, w razie gdyby któreś uległo zniszczeniu lub uszkodzeniu. Kupowanie większej liczby krzeseł i stołów niż wymaga tego lokal wiąże się z problemami z przechowywaniem tych mebli.

Jednym z najlepszych sposobów magazynowania stołów i krzeseł jest ustawianie ich jedno na drugie. Dzięki temu można ułożyć kilkanaście krzeseł na bardzo małej powierzchni.

Jednakże, aby było to możliwe już na etapie urządzania lokalu gastronomicznego trzeba zdecydować się na meble sztaplowane. Tego rodzaju krzesła i stoły zaprojektowane są w tak, aby móc układać je w ten sposób.

Takie magazynowanie mebli umożliwia zaoszczędzenie miejsca i świetnie sprawdza się nawet przy niewielkich zapleczach.